W aroku i smaku czytelnego połączenia
Wino Scaia Garganega Chardonnay to idealna kompozycja dwóch odmian winogron: garganegi i chardonnaya. Ten dwubarwny trunek o jasnożółtej barwie i zielonkawych refleksach, wyróżnia się delikatnym i przyjemnym aromatem owoców.
Z łagodnymi nutami …
Po otwarciu butelki, wino wydobywa niezwykły zapach cytrusów, jabłek i gruszek, harmonijnie uzupełnionych nutami białych kwiatów i delikatnej wanilii. Już na samym początku degustacji, wyczuwalne są mocno owocowe i świeże nuty, a pestki moreli nadają mu odrobinę słodyczy.
… i miękkimi taninami
Na dalszym planie, w wieńczącym całość smaku, wyczuwalne są miękkie taniny oraz drobne, przyjemne bąbelki, które nadają Scaia Garganega Chardonnay lekkości i orzeźwiającego charakteru. Wino ma przyjemny, długi finisz.
Doskonałe wino do mięs, owoców morza i zupy
Scaia Garganega Chardonnay to doskonałe wino, które szczególnie dobrze komponuje się z delikatnymi smakami na bazie mięsa, zupami kremowymi oraz lekkimi daniami na bazie owoców morza. Idealnie pasować będzie do dań z kurczaka, ryb i sałatek z kozim serem.
Włoskie wino z charakterem
Scaia Garganega Chardonnay to wino z regionu Wenecji Euganejskiej, którego produkcja rozpoczęła się w 2010 roku. Wino to produkowane jest przez rodzinę Castagnedi znoczonej we włoskiej sztuce winiarskiej od pokoleń.
Ciekawostka o etykiecie
Na etykiecie wina Scaia Garganega Chardonnay widnieje przedstawienie orła, który jest symbolem Wenecji Euganejskiej. Orzeł jest także elementem herbu Scaia, będącego jednym z gospodarstw winiarskich, które dostarczają winogrona do produkcji Scaia Garganega Chardonnay.
Podsumowanie
Wino Scaia Garganega Chardonnay to wyjątkowe połączenie dwóch odmian winogron, które dopełniają się nawzajem w aroku i smaku. To lekkie i orzeźwiające wino, które idealnie wkomponuje się w wiele dań z mięsa, owoców morza i zup. To także doskonały wybór dla koneserów włoskiego wina z charakterem.
Najnowsze komentarze